KONTAKT:

Chovatelská stanice OASIS OF PEACE
Alžběta Vrublová

Bruzovská 1824
Frýdek - Místek 738 01
Czech Republic

T-Mobile: +420 731 505 878
Skype: a.vrtule

alzbeta.vrublova@centrum.cz
oasisofpeace@inmail.cz
Pokud neodpovím na e-mail, je možné, že skončil ve spam koši. Proto prosím, pošlete zprávu znova, nebo se se mnou spojte přes telefon, skype nebo facebook.  Děkuji.

Kniha návštěv / Guestbook
Prosím, zanechejte nám vzkaz v knize návštěv.


NOVINKY 2012

24.12. Moje milovaná Oasis of Peace rodinko, na srdci mám toho tolik, co bych sem chtěla napsat, cítím obrovské množství vděčnosti. Vy a flatíci nás děláte šťastnými a hrdými. Vy jste našim motorem a velkým štěstím. Děkuji Vám za velké přátelství a úžasnou péči o naše štěňátka. Mí přátelé, všichni flatomilci, přeji Vám nádherné prožití vánočních svátků. Ať Vám Ježíšek pod stromeček nadělí spostu flatí lásky, zdraví, hojnost i štědrost, spokojenost a nekončící štěstí. Ať je pro všechny příští rok minimálně tak úspěšný, jako byl pro nás tento. Moc se těším na další společný rok a hojná setkání!

PF 2013 Oasis of Peace
za nádherné PF děkuji panu Vrbasovi a jeho Harušce - Glory Oasis of Peace
 

17.12. Na internetu jsem našla fotografii Kinga ze speciální výstavy retrívrů v Nitře, kde vyhrál známku Výbornou, 1. místo, CAJC a v závěrečném kruhu pod posuzováním pana Studeníka i BIS Junior. Za fotografii děkuji Ing. Tomášovi Čontofalskému.

Gargamel Oasis of Peace 30.11.2012
Flat Coated Retriever Gargamel Oasis of Peace BIS Junior

12.12.
Zkuste uhodnout, kdo je tento překrásný pes... Tatínek našich géček. Ach, jsem tak ráda, že můžu mít doma ne jedno, ale hned dvě jeho děti.

Flat Coated Retriever Black Mica´s That´s Enough


Snad se nezlobíte, když vás zahlcuji fotkami, ale ty jsou někdy výmluvnější, než slova.
Miluji svůj Oasis of Peace život.

Herunka s Melvinkem









Luckynek (klikněte na fotografii, pokud chcete vidět více Luckyho fotek)


Charming Neo Oasis of Peace "Danken" (klikněte na fotografii, pokud chcete vidět více Dankenových fotek)



5.12.
30.11.2012, Speciální výstava psů RK SK, Nitra (SK), rozhodčí: Štefan Janega (SK), BIS Junior posuzoval Petr Studeník (CZ)

Geisha Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná 2.
Gargamel Oasis of Peace (psi, třída mladých) - Výborný 1., CAJC, BIS JUNIOR

1.12.2012, Mezinárodní výstava psů, Nitra (SK), rozhodčí: Mrs. Janeková (SK)

Gulliver Oasis of Peace (psi, třída mladých) - Výborný 1., CAJC, BOB Junior
Srdečně gratuluji Moviemu a jeho úžasné majitelce Angie. Děkujeme za další nádherný výsledek a skvělé přátelství.

Doplnila jsem výsledky výstav Kinga a Geishy.

Geishinka byla letos 3x na výstavě. 2x získala 1. místo, 1x 2. místo a v závěrečných soutěžích BIS Junior. King byl na výstavě 5x. 5x vyhrál 1. místo, v závěrečných soutěžích BIS Puppy a BIS Junior!
Radost mám o to větší, když se podívám, na jakých výstavách a od jakých rozhodčích tato ocenění získali.
S pokorou děkuji všem rozhodčím, kteří mé pejsky letos posuzovali. Vašich slov a posudků si velice vážím.



Lovecká sezóna je v plném proudu a honů se zúčastňují i naši pejskové.

King na honu na drobnou zvěr v Paskově
Flat Coated Retriever Gargamel Oasis of Peace v lovecké praxi

Oasis of Peace lovečtí psi v praxi

Rita s kamarádkou Caty na honu v bažantnici Šilheřovice.
Na výřadu bylo 1834 bažantů.
Oasis of Peace Rita v lovecké praxi

Oasis of Peace lovečtí psi v praxi




27.11. Když Shadow zjistil, že Melvinek už taky bude mít svého majitele, nechtěl zůstat pozadu. Získal si srdce jedné slovenské milovnice flatů. Shadow je od neděle Slovák. Tolik nám chybí. Loučení s ním bylo opravdu těžké, ale  kam jinam jít než do rukou, kterýma už flatík prošel, k člověku, který se těší na další aktivní život s psím kamarádem. Srdce mi chlácholí jen přesvědčení, že budu Shadowa potkávat i v budoucnu. Majitelce přeji, aby si spolu vytvořili nádherný vztah, po kterém touží. Shadow je výjimečný.

Flat Coated Retriever Charming Melvin Oasis of Peace a Charming Shadow Oasis of Peace

22.11. Melvinek už má svého majitele. Nemohl si vybrat lépe!!!

Ještě zbývá najít krásný domov pro našeho medvídka a velké zlatíčko Shadowa. Budeme dbát na to, aby odešel do stejně krásné rodiny, jako mají ostatní sourozenci. Všem chci poděkovat za to, že se mnou zůstáváte v kontaktu. A těším se na další zprávy z Vašeho společného života. U nás máte dveře dokořán.

19.11. Dnes mi přišla domů obálka z Německa. Po otevření jsem si rozložila tři kopie protokolů zdravotních výsledků pejska Flamboyant Flo Oasis of Peace. Má vyšetřené oči, lokty, kyčle, čéšku a vše se skvělými výsledky. DLK 0/0, DKK A2/A2, PL 0/0, oči čisté, goniodysplazie negativní.
Dostala jsem i zprávu od majitelky jeho bratříčka "Rumpuse" Flamboyant Rumpus Oasis of Peace, že kromě zdravých kyčlí a očí má negativní i dysplazii loketního kloubu.

Mám velikou radost!!!! Děkuji Vám za skvělou péči o naše pejsky.

10.11. Aktualizovala jsem stránku Naši psi.

9.11. Dneska jsem dostala skvělou zprávu od majitelů našeho odchovance Flamboyant Rumpus Oasis of Peace. Rumpik podstoupil nepovinné zdravotní vyšetření očí a výsledek je perfektvní. Oči čisté, goniodysplazie negativní!

Dnešní fotekča medvídka Shadowa, který ještě nenašel ten správný domov.
Flat Coated Retriever Charming Shadow Oasis of Peace

A pořídili jsme i pár nových fotek Melvinkovi. Najdete je v jeho novém albu: Charming Melvin Oasis of Peace.

1.11. Dnes jsem trénovala s pejsky se zvěří a dala jsem očuchat kačenu, kterou jsme dostali na honu, i štěňátkům. Jejich velký zájem mě potěšil.

Chlupatý medvídek Shadow měl zájem obrovský a tak jsem mu kačenu pohodila a  on ji suverénně přinesl, i když je na dvou a půl měsíční štěňátko docela těžká. Nakonec jsem ho nechala aportovat asi 20x. Pořád stejně nadšený, pořád bez problému uchopení a přinášení. Zdědil úžasné vlohy po jeho mámě, babičce i prababičce.

Bylo by fajn, kdyby našel aktivní milující rodinu a jsem si jistá, že by mohl být i dobrým pomocníkem nějakého nadšence pro myslivost.

Charming Shadow Oasis of Peace - hledá milující domov
Flat Coated Retriever Charming Shadow Oasis of Peace

Chcete vědět něco víc o Flat Coated Retrieverovi? Kupte si aktuální číslo časopisu Svět psů. Najdete v něm krásný článek vystihující vše, co se tohoto plemene týká. Do puntíku s autorkou souhlasím.

28.10.
Aktualizovala jsem stránku NA PRODEJ.

Vítej Lucky. Vypadá to, že se ti u nás i líbí. :)
Flat Coated Retriever Caci´s Dark Chocolate of Love

16.10.
13.10.2012, Mezinárodní výstava psů, České Budějovice, rozhodčí: Miloš Kašpar

Výstava v Českých Budějovicích je příležitostí, jak se opět setkat se skvělými majiteli pejska Flamboyant Rumpus Oasis of Peace a jak prezentovat náš odchov. Proto naše dámská jízda vyrazila v pátek směr Jihočeský kraj.

Děkuji rodině Šuterovým za možnost se ubytovat v jejich domečku, který je obklopen přenádhernou přírodou. Lesy, poli, rybníky a oborou s daňky. Děkuji mým skvělým holkám, Pavlínce a Verunce, za úžasné dobroty, které připravily. Budu dlouho vzpomínat.
Děkuji mému příteli a jeho rodině, že mi opět pohlídali pejsky. Nikde jinde by se neměli lépe.

A výsledky z výstavy? Nemohly dopadnout lépe. Daleká cesta byla megaúspěšná!

Flamboyant Rumpus Oasis of Peace (psi, třída otevřená) - Výborný 1., CAC, CACIB, BOB
Geisha Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná 1., CAJC, BOJ
Déjá Vu Oasis of Peace (feny, třída pracovní) - Výborná 1., CAC - splnila podmínky pro udělení titulu Český šampión

Zatímco my jsme se "flákali" na výstavě, Flamboyant Starlight Oasis of Peace pracovala. V sobotu se zúčastnila Lesních zkoušek, kde uspěla v krásné 2. ceně. V neděli pak startovala na Podzimních klubových zkouškách a získala 1.cenu. Gratuluji!

Přidávám video práce Fly a jejího skvělého majitele a vůdce, pana Jana Vrány.

A ještě jedna novinka, rozrostli jsme se o nového člena rodiny. Ze Švédska k nám přijel překrásný pejsek nádherného původu. Brzy více.



2.10. Skvělé zprávy mi přinášejí majitelé našich štěňátek.

Gaia Oasis of Peace podstoupila vyšetření luxace čéšky s výsledkem 0/0!
Flamboyant Flo Oasis of Peace má vyšetřené oči s výsledkem čisté, goniodysplazie negativní!

Mám obrovskou radost za naše štěňátka, i za jejich skvělé a zodpovědné majitele. Děkuji!!!

Geisha Oasis of Peace má aktualizovanou stránku.

1.10. Centrum.cz má nedostupnou e-mailovou službu, a ani z inmailu mi nejdou odeslat zprávy. Proto prosím naše skvělé zájemce o štěňátka, aby mě kontaktovali telefonicky. Jejich telefonní čísla mám samozřejmě v mailech na centrumu... Děkuji a brzy se těším na viděnou.

30.9.
22.9.2012, Oslavany, Klubová výstava psů (RK CZ), rozhodčí: Robert Allen (UK), chovatelská stanice Flat Coated Retrieverů "Darillens"

Je neuvěřitelné, jak ten čas letí. Už je to týden, ale vzpomínky jsou stále čerstvé. Kuliš a já, Pája a Robert jsme vyrazili směr Oslavany u Brna prezentovat naše milované pejsky, s cílem prožít další krásný den společně s našimi přáteli. Anglickému rozhodčímu a zároveň chovateli Flat Coated Retrieverů se naši pejskové opravdu líbili. Všichni získali nádherné posudky a úžasné umístění. Velice si toho vážím a stále tomu nemůžu pořádně uvěřit.

Nejprve jsem vystavila Kinga, který nastoupil poprvé do třídy mladých mezi dalších deset pejsků. King tuto velkou třídu plnou již dříve oceněných pejsků vyhrál.

Gargamel Oasis of Peace (psi, třída mladých) - Výborný 1., CAJC

Poprvé na svou výstavu vyrazila i jeho sestřička Geishinka, která bojovala proti dvanácti mladým fenkách. I Geishinka se panu rozhodčímu líbila a třídu plnou krásných mladých fenek vyhrála. Pro mě je to snový sourozenecký pár povahou i exteriérem. Geishinka následně Kinga porazila o titul nejlepší mladý v plemeni a nakonec se stala nejkrásnějším mladým jedincem celé klubové výstavy! To vše na své první výstavě!!!

Geisha Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná 1., CAJC, BOJ, BIS JUNIOR

Ve třídě nádherných vítězek se předvedla naše Flamboyant Starlight Oasis of Peace a získala úžasné 2. místo a r. CAC! Dnes Fly se svým skvělým páničkem bojovala na klubových podzimních zkouškách, kde získala plný počet bodů a titul r.CACT! Fly je moje potěšení, úžasná fena pracovně i exteriérem. Plní mi mé cíle v chovu Oasis of Peace.

CH Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, třída vítězů) - Výborná 2., r.CAC + KPZ 1.cena, plný počet bodů a r.CACT!!!

Na výstavě jsem měla možnost opět vidět Basilej Brixie Oasis of Peace a její páničku. Brixie je prostě flatík. Tak pozitivně naladěná, pořád připravena předávat radost. Je to kašpárek kouzlící stálý úsměv na mé tváři. Prezentovala se ve třídě čestné sice sama, takže jí 1. místo bylo předurčeno, ale krásný posudek jí nikdo nevezme. Stejně jako ve třídě čestné psů Dogího synovi CH Antonio Maminčino štěstí. Aby se Brixie nenudila, ještě si šla odpoledne zanosit kačenky na hon. :)

CH Basilej Brixie Oasis of Peace (feny, třída čestná) - Výborná 1.
CH Antonio Maminčino štěstí (psi, třída čestná) - Výborný 1.

Měla jsem možnost vystavit i Dogíškovu úžasnou dceru Babetu Maminčino štěstí. Milá, veselá fenečka, která se nádherně naprosto sama předvádí. Zaslouženě získala krásné 3. místo v početné třídě otevřené. Tento víkend byl pro ni pro změnu pracovní. Se svou chovatelkou a majitelkou Olinkou se zúčastnila klubových podzimních zkoušek.

Babeta Maminčino štěstí (feny, třída otevřená) - Výborná 3. + PZ 2.cena

Byl to velice náročný den, ale rozhodně stál za to. Za skvělý čas s přáteli, s našimi pejsky, za ty nádherné posudky a obrovské úspěchy.

Abychom nezapoměli na naše medvídky. Přidávám pár foteček.
Charning Bibi Oasis of Peace

Charning Bibi Oasis of Peace

Charning Melvin Oasis of Peace

více fotografií v naší galerii Oasis of Peace


20.9. Čas neúprosně běží, miminka rostou před očima. Jsou nebojácná a sebevědomá. Jsou ve věku, kdy jejich zábavou je zakusovat se do všech částí lidského těla. Z medvídků jsou piraně. :-D

Vrh CH Oasis of Peace Charming Asta Oasis of Peace

Charming Melvin Oasis of Peace


Zkoušková sezóna se chýlí ke konci, ale začíná lovecká praxe.

Po odchodu Astičky a Dogího je mi nápomocná Rituška. Jsem šťastná, že ji máme.
Je radost ji vidět, s jakou přirozeností a nadšením pracuje.
Rita

vzorové předání kačera v podání Dove Oasis of Peace
Dove Oasis of Peace lovecký pes

4.9. Bibinka nám během dne 10.8. opravdu porodila štěňátka. 2 černé holčičky, 1 hnědého 4 černé chlapečky. Miminka za tu dobu tak vyrostla! Slyší, vidí, běhají, hrají si a teď nám i rostou zoubky. Chudák Bibinka. :-D Zatím je úžasná maminka, starostlivá, ale ne přehnaně přecitlivělá. O miminka se vzorně stará. Obě si tento vrh opravdu užíváme. 2 černí chlapečci jsou volní.

Takto vypadali, když se narodili
Štěňátka Flat Coated Retrieverů 1. týden

Tak jsou velcí teď (dnešní foto)
Vrh CH Oasis of Peace žlutá fena 4.9.12


O víkendu se majitelé našich holčiček zúčastnili zkoušek. Obě uspěly. Moc mě potěšily. Kromě vloh je za výsledkem i skvělá práce jejich majitelů. Děkuji Vám!

Flamboyant Starlight Oasis of Peace - WT - E 91 ze 100 bodů, vítěz E třídy a získala volbu rozhodčího.
Grácie Oasis of Peace - OVVR plný počet bodů, 4. místo a to ve věku 10 měsíců a 4 dny!

Grácie Oasis of Peace
Flat Coated Retriever Grácie Oasis of Peace aport


10.8. Bibinka se připravuje na porod. Z postele se přesouváme do porodní bedny. Držte nám palce.

Galerie vrhu "CH" Oasis of Peace.

6.8. Ve chvílích, kdy je mi opravdu smutno, mě dokáží opravdu potěšit naše štěňátka. Dělají mi obrovskou radost. Děkuji jejich majitelům, že mi posílají nádherné zprávy, fotky i videa. Jsou pro mě velice důležité, obzvlášť v těchto chvílích.

Těší mě i maminka Bibinka, která kvete před očima. Porod štěňátek očekáváme každým dnem!

Flat Coated Retriever Darling Oasis of Peace 56. den březosti

Mám pocit, že se Bibinka pořád usmívá. Je šťastná a spokojená těhulka.
Flat Coated Retriever Darling Oasis of Peace 56. den březosti

Chci se s Vámi podělit o několik novinek a záběrů našich štěňátek, které od poslední aktualizace přibyly.

Video fenečky Grácie Oasis of Peace "Týna", tentokráte jak poprvé aportuje z vody.



Pilně cvičí i její bráška Gulliver Oasis of Peace "Movie". Fotografie zachycuje první setkání s bažantem.
Flat Coated Retriever Gulliver Oasis of Peace

Dogíškova dcera Babeta Maminčino Štěstí absolvovala OVVR v 1. ceně se zvěří. Srdečně gratuluji, Olinko!

Dogího a Astiččina vnučka Andorra Magic of Czech uspěla na OVVR také v 1. ceně, dokonce s plným počtem bodů. Mé gratulace patří jak její majitelce, tak chovatelce!

Její maminka Ciria Oasis of Peace "Týna" vyhrála 28.7.2012 Bohemia Cup RH WB. Evi, opravdu moc gratuluji k nádhernému výsledku, nádherné společné práci i novému chlupatému přírustku, Gwen. :)

Dogího a Astiččina vnučka CH EL Toska Black&White získala na výstavě CAC, CACIB i BOB.

Barunka s Deborah Oasis of Peace "Orry" se úžasně umístily na Europan open junior v agility. V kategorii Open Large se umístili na skvěléééém 8. místě ze 110 startujících!!! Barunko, věděla jsem, že Orrynka udělá vše, co bude v jejich silách, aby ti udělala radost. A obě jste udělaly obrovskou radost mně! Děkuji!

29.7. Děkuji za den, kdy jsi vstoupil do mého života. Byl jsi mým nejlepším nenahraditelným přítelem a andělem na zemi. Chraň mě a dohlížej na mě i teď. Odešel jsi tak z nenadání, tak brzy, ale jakýkoliv čas s tebou by byl pro mě krátky! Ten čas byl pro mě velikým požehnáním. Kéž by se dal vrátit.

Těžko slovy vyjádřit tu obrovskou bolest, kterou cítím. Miloval mě celým srdcem, byl mi nejlepším přítelem.

O´Flanagan Vice Versa
"Dogí" do nebe odešel 17.7.2012

Poslední fotografie v mém foťáku zachycuje Dogího, jak spokojeně zívá po krásném dni plném slunce.
Dogi

Děkuji paní Janě Filové za momentku, jak si Dogí minulý měsíc užíval výstavy. Přepadl milou slečnu a vynutil si drbáníčko.
Dogi Konopiste

... Naše láska byla, je a bude nekonečná...
Dogí



12.7. Pejsek Cassay Oasis of Peace úspěšně složil canisterapeutickou zkoušku. Nyní ho čeká nádherná a záslužná práce v praxi. Gratuluji, Renčo! Mám velikou radost, že naše štěňátko 1. má tak skvělé pánečky, 2. může pomáhat druhým.

Deborah Oasis of Peace odjíždí na Europan open junior v agility do soudsedního Rakouska. Barčo, držíme vám palce. Je mi jasné, že budete krásně sehraná dvojka. Znám Orry a vím, že pro tebe udělá, co ti na očích vidí.

Bibinka, maminka očekávaného vrhu CH, se náádherně rozšiřuje v hrudníčku, miminka rostou. Jsem napjatá, kolik jich bude. Ale ještě máme čas. S Bibinkou se denně procházíme po lesích, aby měla výbornou kondici a zvýšili jsme jí dávku krmení a rozdělili na 2x. Myslím si, že je naprosto spokojená! :-D

5.7.
Ultrazvuk potvrdil březost Bibinky.

Naše cesta do Švédska za úžasným ženichem byla úspěšná. Pokud máte zájem o černé nebo hnědé štěňátko švédské krve, prosím, kontaktujte mě.
3.7. Ráda bych se s vámi podělila o videa a pracovní výsledky našich odchovů.

Flamboyant Starlight Oasis of Peace



24.6.2012 Déjá Vu Oasis of Peace s Verunkou zařickou uspěly v agillity zkoušce LA2 s nádherným 2.místem. Gratuluji!
Právě mám před sebou krásný posudek Déjá Vu Oasis of Peace z Ostravy, kde vyhrála svou třídu a bojovala o titul Národní vítěz, který už jednou získala: 3,5letá černá fena, typická hlava, kratší pevný hřbet, kvalitně hluboký a dobře klenutý hrudník, dobře osvalená, správné zaúhlení končetin, vyrovnaná povaha, standardní výška.

O víkendu, kdy my jsme byli s Bibinkou na krytí ve Švédsku, Martin Luňák vedl pejska Flamboyant Rumpus Oasis of Peace na zkouškách OVVR. I když v 3. ceně za nedocvičený aport, uspěl se zvěří. Rumpusek splnil podmínky pro chovnost.
Flamboyant Rumpus Oasis of Peace


Obrovskou radost mi dělá práce fenečky Grácie Oasis of Peace majitelky Dany Maurerové. Je to skvělá fena ve skvělých rukou!

Grácie Oasis of Peace
na videu sedm měsíců stará!


Dostala jsem i nádherný mail od páničky pejska Bern Oasis of Peace. "Čert" se stal předlohou literární postavy v dětské knížce Tramvaj plná strašidel od autorky Petry Braunové. Už se těším, až si ji koupím. :)

Aktivním nadšencům WT a loveckého výcviku doporučuji se zúčastnit skvěle organizované soutěže v příjemném duchu a s úžasnými cenami IRON RETRIEVER.


22.6.
Červen je měsíc narozenin našich štěňátek. Přeji vám krásný život po boku vašich milovaných rodin. Mám vás moc ráda a pořád na vás myslím. Hezké narozeniny přeji.

Jsem ráda, že s našimi pejsky můžu provádět užitečnou aktivitu. Ráno jsme vyháněli před sečením zvěř z polí a dopoledne z oplocenek.

Včera jsem tady měla na návštěvě dva potomky z 1. vrhu fenečky Deborah Oasis of Peace. Oba jsou velmi krásní s vynikajícími povahami. Brena jsem viděla poprvné od štěňátka a opravdu mě nadchl. Je to překrásný pes!


16.-17.6.2012, Speciální výstavy RK CZ, Konopiště

O víkendu jsme se zúčastnili dvou speciálních výstav Retriever klubu CZ na Konopišti, kde přísně a velmi pečlivě posuzovali angličtí rozhodčí. Byl to horký a úspěššný víkend skvěle strávený v okruhu našeho milovaného plemene a přátel kolem nich.
Gargamel Oasis of Peace a O´Flanagan Vice Versa Konopiste 2012
Sobota
rozhodčí: Ms. Becky Johnson (chovatelská stanice Flat Coated Retrieverů "Downstream", Anglie)
Gargamel Oasis of Peace (pes, třída dorostu) - Velmi nadějný 1.
Flamboyant Friend Oasis of Peace (pes, třída otevřená) - Velmi dobrý 4.
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (fena, třída otevřená) - Výborná 2., r.CAC
O´Flanagan Vice Versa (pes, třída veteránů) - Výborný 2.

Neděle
rozhodčí: Dr. Ron W James (Anglie)
Gargamel Oasis of Peace (pes, třída dorostu) - Velmi nadějný 1.
Flamboyant Friend Oasis of Peace (pes, třída otevřená) - Velmi dobrý 
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (fena, třída otevřená) - Výborná 1., CAC, Vítěz Konopiště 2012
O´Flanagan Vice Versa (pes, třída veteránů) - Výborný 1., BOV

Flat Coated Retriever Flamboyant Starlight Oasis of Peace Vítěz Konopiště 2012

Flat Coated Retriever Flamboyant Friend Oasis of Peace Konopiště 2012

Flat Coated Retriever O´Flanagan Vice Versa BOV Konopiště 2012

Děkuji Lence Smutné, Aničce Zimové a Andrejce Řezníčkové za pomoc s vystavením mých pejsků.

Yabbův vnuk Black Rock z Mokré Hory se stal po oba dny nejlepším psem v plemeni. Srdečně gratuluji jeho majitelce i chovatelce.
Black Rock z Mokré Hory 2x BOS Konopiště 2012

Dogího vnučka Finlandia Black Brianta získala v sobotu známku výbornou a 3.místo, v neděli svou třídu vyhrála s CAC! Gratuluji!!!
13.6. Stránka vrhu CH Oasis of Peace prošla rozsáhlou aktualizací.
Je až neuvěřitelné, co se dá stihnout za 3 dny. Prožila jsem naprosto dokonalý čas díky Kulišovi a Péťovi ve Švédsku, kde jsme nejen kryli Bibinku úúúúžasným Neem, ale i stihli navštívit překrásná místa této nádherné země. Ani se nám nechtělo domů, ale čekala nás tady naše psí banda, po které se mi už stýskalo a také nás čeká klubová výstava na Konopišti, kam se moc těšíme.

Švédsko 6.2012

Švédsko 6.2012

Švédsko 6.2012

Švédsko 6.2012

Švédsko 6.2012

Švédsko 6.2012


8.6. Právě jsem dostala zprávu od Olinky Bischofové: "Bibinka vyjela z Jablunkova". Další zastávka je Frýdek-Místek a pak až švédské městečko OSKARSTRÖM. Držte nám palce, aby naše cesta byla plodná a za dva měsíce se u nás narodila černá a hnědá štěňátka. Moc se těším!

Ale nebojte, na víkendovou klubovku na Konopišti jsme zase zpět! :-D

7.6.
Bibinka hárá, vyrážíme na krytí! Pojedeme až do dalekého Švédska, kde na ni čeká její vyvolený princ.
Bereme záznamy na černá i hnědá štěňátka.

Na fotografii tatínek našeho aktuálně plánovaného vrhu CH, pes úžasných kvalit po všech stránkách.
Flat Coated Retriver otec plánovaných štěňátek

Od minulé aktualizace se naše odchovy zúčastily několika výstavních, pracovních i sportovních kynologických akcí. A k našemu potěšení se výborně prezentovali! Úspěšná byla i vnoučátka Astičky a Dogího.
Gratuluji všem jejim majitelům, bez jejich lásky a nadšení by to nešlo!

18.5.2012, Světová výstava psů, Salzburg (A), rozhodčí: Martinez Miguel Angel (ARG)
Diesel Oasis of Peace (psi, třída pracovní) - Výborný 1., CAC !!!
Flamboyant Rumpus Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Velmi dobrý

Dieselovy ceny

17.5.2012, Klubová výstava psů, Aigen (A), rozhodčí: Maureen Dalziel Scott (UK, chovatelská stanice Branchalwood)
Diesel Oasis of Peace (psi, třída pracovní) - Výborný 3.
Flamboyant Rumpus Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Výborný 3.

Flamboyant Rumpus Oasis of Peace na rakouské klubové výstavě
autor fotografie: Lenka Smutná
Flamboyant Rumpus Oasis of Peace na rakouské klubové výstavě


13.5. v Praze-Kyjích úspěšně zabodovaly Barča s Deborah Oasis of Peace "Orry". Kvalifikovaly se na European Open Junior, kde budou reprezentovat naši republiku v agility!!! Barčo a Orrynko, GRATULUJI!

Orrynčina štěňátka z jejího prvního vrhu se zúčastnila 3.6.2012 zkoušek Ověření vlohových vlastností. Bren obstál s plným počtem bodů (232b.) a získal 1. místo! Jeho sestra Brela získala o bod méně (231b.) a obsadila 4. místo! Gratuluji skvělé chovatelce, majitelům i vůdci!

Doborah Oasis of Peace v akci
autor fotografie: juky-dogs.rajce.net
Deborah Oasis of Peace 3. místo v agility

12.5.2012, Klubová výstava retrívrů KCHLS, Humpolec, rozhodčí: Kirsi Nieminen (FIN, chovatelská stanice Heilurihännän)

Gargamel Oasis of Peace (psi, třída dorostu) - Velmi nadějný 1., Nejkrásnější dorost výstavy
Grácie Oasis of Peace (feny, třída dorostu) - Velmi nadějná 2.
Gaia Oasis of Peace (feny, třída dorostu) - Nadějná 3. / Velmi nadějná 2. (neděle, rozhodčí: Lena Hägglund - chs O´Flanagan)
Flamboyant Friend Oasis of Peace (psi, třída otevřená) - Výborný 2., r.CAC
Flamboyant Rumpus Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Výborný 2., r.CAC
O´Flanagan Vice Versa (psi, třída veteránů) - Výborný 1., BOV, Nejkrásnější veterán výstavy

Nádherný Flamboyant Rumpus Oasis of Peace ještě jednou v pohybu, tentokráte na české klubové výstavě
autor fotografie: Lenka Smutná
Flat Coated Retriver Flamboyant Rumpus Oasis of Peace 12.5.2012

Děkuji majitelům Oasis of Peace štěňátek a mým dalším skvělým přátelům za úžasný čas, který s Vámi a díky Vám prožíváme.
Děkuji své rodině, mému příteli, jeho rodině, Pavlince a dalším za velkou pomoc v mém aktivním psím světě.


8.5. 5.5.2012, Mezinárodní výstava psů, Praha, rozhodčí: Ulltveit-Moe Annika (Švédsko)
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, mezitřída) - Výborná 2., r.CAC
Gaia Oasis of  Peace (feny, dorost) - Nadějná 4.

6.5.2012, Národní výstava psů, Bánská Bystrice (SK), rozhodčí: Banasiewicz Bozena (Polsko)
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, mezitřída) - Výborná 1., CAC
Gulliver Oasis of Peace (psi, dorost) - Velmi nadějný 1., BIS puppy III.

Mým cílem není odchovávat jen zdravé a krásné přestavitele plemene, ale i Flat Coated Retrievery s veselou, přátelskou a nadšenou povahou pro jakoukoliv činnost.
Na fotkách je Flamboyant Starlight Oasis of Peace, která začíná být velmi úspěšná na výstavách a zároveň se aktivně se věnuje loveckému a WT výcviku.
Více jejich fotografií naleznete v galerii Flamboyant Starlight Oasis of Peace.

autor fotografie (c) Michaela Tomcová
Flat Coated Retriever Flamboyant Starlight Oasis of Peace WT

Flat Coated Retriever Flamboyant Starlight Oasis of Peace před výstavou
6.5.2012, Mezinárodní výstava psů, Łódź (PL), rozhodčí: Ray Strudwick (Velká Británie)
Dogího a Astinčina vnučka EL TOSKA Black&White (feny, třída šampiónů) - Výborná 1. CAC, r.CACIB
Dogího a Astinčina vnučka GRACE Black&White (feny, třída mladých) - Výborná 1., CAJC, j.BOB

Flat Coated Retriever není jen pes nádherný, ale je to vynikající aportér a vodař. Jak dokáže být skvělým kamarádem, tak dokáže být zároveň i velmi pomocným partnerem nejen na honech. Na fotkách je Dogího a Astinčina vnučka CH EL TOSKA Black&White žijící v chovatelské stanici Dark Obsession.

EL TOSKA Black&White aportuje králíka¨

EL TOSKA Black&White aportuje lišku


5.5. Geisha Oasis of Peace má aktualizovanou stránku.

Flat Coated Retriever Geisha Oasis of Peace portrét v šesti měsících

2.5. Podle projevů Bibinky se zdá, že brzy začne hárat. Asi na ni jde jaro. :-) Aktualizovala jsem jí její stránku Darling Oasis of Peace.

24.4. O víkendu se pořádala výstava v polské Czestochowě, kde jako tradičně byli delegováni velmi zajímaví rozhodčí. V sobotu posuzovala pejsky a BOB Ewa Nielsen ze Švédska, feny Robert Lane z Irska. V neděli si role vyměnili.

Dogího a Astinčina vnučka EL TOSKA Black&White, dcera fenečky Bali Beti Oasis of Peace získala v sobotu známku výbornou a 1. místo, dále CWC, BOS, BOB a následně BIG IV. V neděli pak získala opět Výbornou a 1. místo, CWC a BOS. "Toska" je pro mě úžasná fenečeka, žije v chovatelské stanici Dark Obsession a na příští jaro její majitelka plánuje štěňátka.

Flat Coated Retriever El Toska Black&White BOB

Flat Coated Retriever El Toska Black&White BIG IV

Výstavy se zúčastnil i otec našeho posledního vrhu H , Whizzbang Mexican Afterburner, a v sobotu uspěl se známkou Výborný 1., CWC a v neděli Výborný 1., CWC, BOS, BOB a BIG II. Minulý rok na této výstavě získal dokonce i Best in Show.
Flat Coated Retriever Whizzbang Mexican Afterburner BIG II.

Autorem těchto krásných fotografií je Michal Deszert! Děkuji!

22.4. Aktualizace webové prezentace plánovaného vrhu CH Oasis of Peace.

21.4. Včera jsme navštívili pana MVDr. Staňu, očního specialistu, a nechali jsme vyšetřit našeho Dogího a maminku plánovaného vrhu CH Bibinku na dědičné oční vady. Oba mají výsledek oči čisté a goniodysplazie negativní.

Flamboyant Fleur Oasis of Peace úspěšně složila zkoušky ZZO. Gratuluji! Nostalgicky vzpomínám na naše první zkoušky ZZO s milovanou Astičkou.

18.4.
14.4.2012, Národní výstava psů, Ostrava (CZ), rozhodčí: Štefan Janega (SK)

Tradiční národní výstavu v Ostravě mám velmi ráda. Ranní vstávání je pozdější než jiný výstavní víkend, cesta kraťoučká a okolo kruhu spousta přátel. Letos byla naše účast hojná a výsledky úžasné. Zabodovala hlavně mladičká, ani ne dvouroční, Flamboyant Starlight Oasis of Peace "Fly", která se stala nejlepším představitelem plemene. Na paty jí šlapala naše odchovankyně Déjá Vu Oasis of Peace "Jaddy", která již dříve v Ostravě získala titul Národní vítěz. Stejně jako její bratr Diesel a sestra Darling. Velmi úspěšná byla i Dogího dcera a vnuk. Majitelům velice gratuluji!!! Představila se i naše háčková štěňátka, která si napoprvé vedla v kruhu velmi pěkně. Určitě to nebyla jejich poslední výstava.
A protože nemáme jen krásné pejsky, ale i šikovné, hned v neděli Fly odjela na WT výcvik a Jaddy na soutěž z agility. :-)

Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, mezitřída) - Výborná 1., CAC, Národní vítěz, BOB
DéjáVu Oasis of Peace (feny, třída vítězů) - Výborná 1., CAC
Flamboyant Friend Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Výborný 3.
Haka Oasis of Peace (psi, třída štěňat) - Velmi nadějný 1.
Huckleberry Oasis of Peace (psi, třída štěňat) - Nadějný 2.

Dogího dcera Babeta Maminčino štěstí (feny, třída otevřená) - Výborná 1. CAC
Dogího vnuk Anthonny z Osůvek (psi, mezitřída) - Výborný 1., CAC, Národní vítěz

Díky Leni S. (Black Brianta) za krásnou fotku naší "bobové" Flamboyant Starlight Oasis of Peace.
Flamboyant Starlight Oasis of Peace BOB Ostrava 2012

Přidala jsem nové fotografie do galerie fenečky Flamboyant Starlight Oasis of Peace.


16.4.
Finální rozhodnutí padlo, majitelka a chovatelka ženicha s krytím souhlasila, proto slavnostně představujeme plánovaný vrh CH Oasis of Peace.

Aktualizována stránka štěňátek.

8.4. Aktualizována stránka štěňátek. :)

5.4. Naše černé zlatíčko King má aktualizovanou stránku.

30.3. Dnes jsem narazila na zajímavý článek "Pejskařská mafie". Chtěla bych vyzdvihnout velmi důležité body uvedené na konci článku, se kterými naprosto souhlasím! Velmi důležitý je bod 4. , který jako jediný může zastavit odporné aktivity množitelů. Když nebude poptávka, nebude ani nabídka!
V bodě prvním je výborné řešení. Jsem si jista, že většina pejsků z útulku může mít lepší povahu a zdraví než mají štěňata od množitelů. I já jsem měla pejska z útulku, který ve věku krásných čtrnácti let loni umřel. Po celý život byl skvělým přítelem. Co se týče zdraví, nemusela jsem s ním kromě očkování a drobností navštívit veterináře.

1. Pokud máte zájem o určité plemeno, nekupujte psa bez průkazu původu. Máte záruku, že vám z něj nevyroste kříženec a že za případné nemoci nakonec nezaplatíte mnohonásobně víc. Nebo si jednoduše vyberte psa z útulku.
2. Požadujte, aby vám kupující ukázal, v jakém prostředí štěně odchoval. Samozřejmostí je možnost vidět také oba jeho rodiče.
3. Pokud se vám prodejce zdá neseriózní, psi nejsou v dobré kondici nebo jsou bázliví, hledejte jinde. Při známkách týrání se nebojte případ nahlásit. To je možné udělat i anonymně a on-line.
4. Ačkoli se vám nelíbí podmínky, v nichž štěňata žijí, nekupujte je ze soucitu. Pouze tím podpoříte další aktivity množitele.
5. Vezměte s sebou k výběru a koupi štěněte někoho, kdo psům opravdu rozumí.
6. Trvejte na kupní smlouvě včetně uvedení zdravotního stavu zvířete v době předání.
7. Nekupujte štěňata ve zverimexech. Jejich majitelé jsou především podnikatelé, jež se snaží nakoupit „zboží" co nejlevněji. Mnozí nakupují přímo u množitelů a prodávají několikanásobně dráž. Zvířata často nejsou zdravá ani odčervená. Časté je i předčasné odebrání štěněte od matky, což se později projeví na jeho psychice.

Přeji si,  abychom si základní pravidlo, jak zvítězit nad krutými a bezcitnými množiteli, nadobro zavrtali do paměti a šířili ho dál!!! Bez potpávky nebude ani nabídka! Protože všechny jiné aktivity lze právně nebo neprávně obejít.
Množitelé nemají srdce, jsou to bezcitní... lidé... a ohledy na zákony státu a už vůbec na práva psů neberou!

29.3. Je mi ctí oficiálně zde na webu přivítat naši novou posilu, fenečku Geishu Oasis of Peace. Geisha byla nejprve zadaná do německé chovatelské stanice. Majitelka ale rezervaci musela zrušit kvůli hospitalizaci jejího syna v nemocnici. Geishu jsem teda na její požádání nabídla dále k prodeji a ozval se člověk, kterého si velmi vážím a naši holčičku chtěl. Geisha však musela u nás zůstat ještě nějakou dobu, aby splnila podmínky vstupu do cizí země. Jak šel čas, tolik jsem k ní přilnula, že jsem si neuměla představit její odchod. Srdce rozhodlo!

Geisha Oasis of Peace zůstane tady! Bude novou podporou chovatelské stanice Oasis of Peace.

25.3.2012, Mezinárodní výstava psů, Nitra (SK), rozhodčí: Jana Janeková (SK)

Do Nitry jsem vyrazila s panem Vránou, majitelem naší Flamboyant Starlight Oasis of Peace, a jeho přítelkyní, abych podpořila Fly, zároveň socializovala naše dvě malé flatí holčičky a opět se setkala s Angelikou a jejím Gulliverem Oasis of Peace, který v kruhu bojoval již v sobotu a vybojoval známku Velmi nadějný 1. a v závěrečných soutěžích se ze zhruba čtyřiceti štěňátek dostal až do top desítky!!!

Sobota
Gulliver Oasis of Peace (psi, třída štěňat) - Velmi nadějný1., TOP 10 BIS baby !!!

Neděle
Gulliver Oasis of Peace (psi, třída štěňat) - Velmi nadějný1.
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, mezitřída) - Výborná 1., CAC, r.CACIB !!!

Nejlepším z plemene se stala Dogíškova vnučka Abbigail Black Avatar od Klučkovic. Gratuluji její chovatelce a zároveň majitelce v jedné osobě.

24.3. Flamboyant Fleur Oasis of Peace má nový zdravotní výsledek. Kromě nulových kyčlí i loktů má i oči zdravé. Gratuluji páničce Janě a Fleurce ke krásnému zdravotnímu výsledku!

Do fotogalerie Oasis of Peace jsem přidala fotografie z dnešního krásného rána, a pak nové postojové fotky našeho Kinga.

V naší "garáži Oasis of Peace" máme nové "Porsche". Více o naší holčičce, až dodělám její vlastní stránku.
 
13.3. Detonator Oasis of Peace zůstane v rodině jeho majitelů. Jsem ráda, že to tak dopadlo.

Fenečka Deborah Oasis of Peace včera porodila deset štěňátek! Jednoho černého a hnědého pejska a sedm černých feneček a jednu hnědou. Srdečně gratuluji chovatelce Barče a Astiččiné dceři Orrynce. Otcem vrhu je německý pes velmi zajímavého rodokmenu. Zájemci o kvalitní štěňátka původem, exteriérem, zdravím a povahou, navštivte jejich webové stránky.

11.3. Včera jsem přečetla nádhernou zprávu. Dogíškova dcera Babeta Maminčino štěstí v téměř tří letech má výsledky dysplazie kyčlí i loktů nulové! Olinko, Tome i Babetko, gratuluji a raduji se s vámi!!!

5.3. Pokud máte zájem o pejska společníka, nebo o pejska velmi nadějného na chov, výstavy i práci, kontaktujte chovatelskou stanici Black Brianta.

Chovatelská stanice Černá sluníčka nabízí dva dospělé pejsky Flat Coated Retrieverů ve věku 2,5 a 5 let. Důvodem, proč hledají nový domov, jsou vážné rodinné problémy majitelů.

Na stránku vrhu G Oasis of Peace jsem přidala fotografie fenečky Geishy a Grácie.

1.3. Všechna štěňátka z vrhu G i H Oasis of Peace mají již nový domov. Momentálně nemáme žádné štěňátko na prodej. Máme dobrý pocit, že naše psí děti šli do výborných rodin.

Velmi mě těší, že fenečka Grácie Oasis of Peace "Týna" našla domov  v chovatelské stanice Flat Coated Retrieverů Maurehata. Danu znám už dlouhá letá a lepší domov jsem si pro naši holčičku nemohla přát. Dani, přeji ti, aby ti Týnuška přinášela do života spoustu lásky a plnila tvá přání.

Týna se po cestě domů setkala se svou novou tetou Bohďou. :)
Flat Coated Retriever Grácie Oasis of Peace na cestě domů

Naše vymazlené štěňátko 1. den v novém domově... Asi po nás hrozně smutní. ;-)
Flat Coated Retriever Grácie Oasis of Peace 1.den doma

Hátinka Oasis of Peace odjela k Brnu k lidem, kteří již s Flat Coated Retriverem mají zkušenost a možná se z ní stane pomocník v myslivecké praxi.

15.2. Pokud máte zájem o štěně z naší chovatelské stanice, mám stále volnou jednu fenečku z vrhu G a jednu fenečku z vrhu H. Štěňátka vyrůstají v blízkosti nás a našich pejsků.
Máme malou chovatelskou stanici a v našem chovu klademe důraz na zdraví, povahu i exteriér zároveň. Snaží me se o co nejlepší péči o naše pejsky, maminku štěňátek a štěňátka samotné.
Přijeďte se k nám podívat. Jste vítáni. Rádi Vám toto dobrosrdečné, spontánní, velmi pozitvní a stále veselé plemeno představíme. Jsou u nás vítáni všichni, kdo mají srdce pro pejsky otevřené dokořán.
Po majitelích našich štěňat požadujeme jediné. Aby měli naše pejsky rádi a starali se o ně tak, jak si to zaslouží.
Více o volných holčičkách na stránce Na prodej.

4.-5.2.2012, Mezinárodní výstava psů, Brno

Únorová brněnská výstava patří mezi moje oblíbené a když byli delegováni takoví rozhodčí, jací letos, nemohla jsem chybět. Oba švédští odborníci posuzovali velmi pečlivě a velmi podobně. Některé třídy měli shodné nebo velmi podobné výsledky po oba dva dny. Psaly se krásné posudky, ze kterých se ledasco dozvíme. Výsledky Oasis of Peace pejsků mě nesmírně těší a hřejí na srdci. Někdo si asi řekne, proč šílím z "hloupých" caců, ale já jsem ráda, že všichni naši pejskové, kteří byli posuzování ve velké konkurenci, okem vynikajících rozhodčích, dopadli skvěle po oba dny a navíc velmi vyrovnaně.
Víkend to byl opravdu podařený! Užili jsme si skvělého víkendu s přáteli. V sobotu jsme navštívili i vynikající restauraci a strávili krásný společný čas u dobrého vína a křupavoučkého domácího chlebu a nejen česnekové pomazánky.
Víkend s námi prožil i maličký King, který se choval ve velké hale plné lidí a psů jako profesionál. Jen ať si zvyká, hošínek, snad půjde ve šlépějích jeho starších sourozenců.

Děkuji všem přátelům za nádherný víkend! Oni ví, o koho se jedná.

Rozhodčí sobota:  H.Rosenberg (Švédsko)
O´Flanagan Vice Versa (psi, třída veteránů) - Výborný 1., BOV
Flamboyant Rumpus Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Výborný 1., CAC
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, mezitřída) - Výborný 1., CAC


Rozhodčí neděle: D.Ericsson (Švédsko)
O´Flanagan Vice Versa (psi, třída veteránů) - Výborný 1., BOV
Flamboyant Rumpus Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Výborný 1., CAC
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, mezitřída) - Výroborná 2., r.CAC

Flamboyant Rumpus Oasis of Peace - 19 měsíců
Flamboyant Rumpus Oasis of Peace v postoji na MVP Brno 2/2012

Flamboyant Rumpus Oasis of Peace v postoji na MVP Brno 2/2012

Flamboyant Rumpus Oasis of Peace v pohybu na MVP Brno 2/2012



16.1. Každičký den i v této zimě trávím celé odpoledne venku a věnuji se prckům. S každým chodím zvlášť na procházku a snažím se je 1. socializovat, 2. utahat, 3. mít dobrý pocit, že jsou s námi šťastní. Povím vám, je to fuška, ale moc krásná fuška. Štěňátka mají nádhernou povahu a je radost s nimi pracovat.

Dostala jsem nové fotečky Gullivera Oasis of Peace, který žije u naší kamarádky na Slovensku. "Movie" měl štěstí a našel překrásný domov. Tuším, že o něm ještě hodně uslyším! Chtěla bych se s vámi o fotečky podělit:
Gulliver Oasis of Peace

Garfield Oasis of Peace se zabydluje u skvělých lidí a majitelů pejska Flamboyant Dancer Oasis of Peace. Přeji jim, ať v obou pejscích najdou to, co hledali.


15.1. Na stránku NAŠI PSI jsem přidala pejska jménem Gargamel Oasis of Peace a fenečku Hera Oasis of Peace. Doufám, že budou s námi spokojeni jako my s nimi. :)

Fenečka Deborah Oasis of Peace byla nakryta játrově hnědým pejskem Cuiviénen Aapeli. Jedná se o zahraniční krytí  a očekávají se štěňátka skvělých povah, pěkného exteriéru i zajímavého rodokmenu. Jsem nesmírně ráda, že Astynčina krev jde touto cestou! Díky Barčo a Tondo! Více na stránkách chovatelské stanice Fiammante Astro.
 

13.1. Uvolnila se nám jedna zadaná fenečka s krásným jménem Geisha Oasis of Peace. Více na stránce

Flat Coated Retriever Geisha Oasis of Peace na prodej

10.1. Nová stránka Na prodej.

2.1.

Na stránce vrhu Flamboyant Oasis of Peace jsou nové fotečky dospívajících slečen Flamboyant Rita Oasis of Peace a Flamboyant Fleur Oasis of Peace. Moc děkuji majitelům Keysi a Fleur za nádhernou péči o naše holčičky. DĚKUJEME!

Nová galerie vrhu H Oasis of Peace z osmého týdnu života štěňátek.


novinky: 2011 2009-2010 2008 2007 2006 2005